Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
Ο κάθε φοιτητής εκπονεί στο τρίτο (Γ΄ χειμερινό) εξάμηνο τη διπλωματική εργασία που έχει σαφώς ερευνητικό χαρακτήρα, σε θέμα σχετικό με ένα από τα μαθήματα του Προγράμματος, την οποία και υποστηρίζει δημόσια ενώπιον τριμελούς εξεταστικής επιτροπής που ορίζει η Συνέλευση του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από σχετική εισήγηση του Δ/ντή του Π.Μ.Σ.
Τα μέλη της Τριμελούς Εξεταστικής Επιτροπής πρέπει να έχουν την ίδια ή συναφή επιστημονική ειδικότητα με το γνωστικό αντικείμενο του Π.Μ.Σ.
Οι διδάσκοντες που έχουν το δικαίωμα επίβλεψης διπλωματικών εργασιών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενημερώνουν εγγράφως τη Γραμματεία για τα θέματα των διπλωματικών εργασιών που προτείνουν.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν υφίσταται αντικειμενική αδυναμία ή σπουδαίος λόγος (ασθένεια, απουσία στο εξωτερικό κ.λ.π.), είναι δυνατή η αντικατάσταση του επιβλέποντα ή μέλους της Τριμελούς Εξεταστικής Επιτροπής μετά από απόφαση του Δ/ντή του Π.Μ.Σ. και σύμφωνη γνώμη της Σ.Ε..
Για κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή ή φοιτήτρια, ορίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή ένα μέλος ΔΕΠ ως σύμβουλος και ένα ως επιβλέπων. Ο σύμβουλος έχει την ευθύνη της παρακολούθησης και του ελέγχου της γενικής πορείας των σπουδών του μεταπτυχιακού φοιτητή ή της φοιτήτριας. Ο επιβλέπων έχει την επιστημονική ευθύνη για την εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας και ορίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή κατόπιν αιτήσεως του υποψηφίου, στην οποία αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος της διπλωματικής εργασίας, ο προτεινόμενος επιβλέπων και η περίληψη της προτεινόμενης εργασίας.
Η διαδικασία για την υποβολή της διπλωματικής εργασίας προς εξέταση είναι η εξής:
Η διπλωματική εργασία κατατίθεται στο τέλος του Γ’ (χειμερινού) εξαμήνου στον Επιβλέποντα Καθηγητή για τυχόν διορθώσεις.
Μετά την τελική έγκριση η υποστήριξή της γίνεται δημόσια, ενώπιον της Τριμελούς Εξεταστικής Επιτροπής.
Μετά το πέρας της δημόσιας υποστήριξης της διπλωματικής εργασίας από το φοιτητή, η επιτροπή την αξιολογεί και τη βαθμολογεί.
Αν η διπλωματική εργασία θεωρηθεί από την επιτροπή ως μη ικανοποιητική και βαθμολογηθεί κάτω της βάσης 5, τότε η επιτροπή μπορεί να ζητήσει από τον φοιτητή τη βελτίωση, την τροποποίηση ορισμένων τμημάτων ή τη ριζική αναμόρφωσή της. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η επιτροπή ορίζει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να έχει επανυποβληθεί η διπλωματική εργασία, τροποποιημένη σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιτροπής.
Κατόπιν της έγκρισής της από την Επιτροπή, αναρτάται υποχρεωτικά στο διαδικτυακό τόπο του Ιδρυματικού Αποθετηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας http://ir.lib.uth.gr και του Π.Μ.Σ.
Ο οδηγός εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας είναι αναρτημένος στο μενού Χρήσιμα Έντυπα.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του μεταπτυχιακού φοιτητή που οδηγεί στη λήψη του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών θα πρέπει να έχει λάβει προβιβάσιμο βαθμό σε δέκα (10) μαθήματα και στη διπλωματική του εργασία.
Ο βαθμός του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) προκύπτει ως εξής:
Ο βαθμός του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) προκύπτει από τη βαθμολογία σε δέκα (10) μαθήματα και έχει ως ελάχιστο βαθμό το 5,0 με άριστα το 10.
Η βαθμολογία κατατίθεται στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. από τον Υπεύθυνο Καθηγητή.
Επίσης, ο βαθμός του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προκύπτει από την υποχρεωτική εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας, η οποία έχει ως ελάχιστο βαθμό το 5,0 με άριστα το 10.
Στους ΜΦ που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις στο Π.Μ.Σ. απονέμεται Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Ο Βαθμός Πτυχίου υπολογίζεται με συντελεστή βαρύτητας ίσο με τον ακριβή αριθμό των πιστωτικών μονάδων (ECTS) κάθε μαθήματος.
Βαθμός Πτυχίου = (Βαθμός Μαθήματος 1 x ECTS Μαθήματος 1 + Βαθμός Μαθήματος 2 x ECTS Μαθήματος 2 + … + Βαθμός Εργασίας x ECTS Εργασίας) / (Συνολικός Αριθμός ECTS Πτυχίου).
- Από 8.50 και άνω χαρακτηρίζεται ως «Άριστα»,
- Από 6.50 έως 8.49 χαρακτηρίζεται ως «Λίαν Καλώς»,
- Από 5.00 έως 6.49 χαρακτηρίζεται ως «Καλώς».